Prunus laur. 'Herbergii' 125-150 langere levertijd

Model: 'Herbergii' 125-150
Beschikbaarheid:
Leverbaar
Aanplant Seizoen: Leverbaar vanaf Oktober t/m April
Aantal per meter: 2
Snoeien: 1 of 2 keer per jaar in Juni en/of Augustus
Bemesten: In het voorjaar met DCM hagen mest
Aantal per pallet: 24 laurieren
Prijs: €17,50 Excl. BTW: €16,06
Bestellen
Omschrijving

De Prunus laurocerasus ‘Herbergii' is een dichte heester die 1 tot 3 meter hoog wordt en die bloeit in de lente. In de winter blijft deze plant groen en groeit over het algemeen snel en is heel erg sterk. De Prunus laurocerasus ‘Herbergii' is een sterke plant die er ook nog eens heel erg mooi uit ziet. Deze plant is vaak te zien in plantsoenen en in particuliere tuinen. Dan wordt er vaak een haag van gemaakt. Wanneer de Prunus laurocerasus ‘Herbergii' is een tuin staat, geeft dit een hele mooie sfeer aan de tuin. De donkergroene bladeren geven bijvoorbeeld een mooie achtergrond voor een border met vaste planten.

De bloei van de Prunus laurocerasus ‘Herbergii'

In januari is het mogelijk dat er al witte bloemen ontstaan. Zij gaan pas open als de lente aanbreekt en groeien in sierlijke rechtopstaande trossen. De bloemen van de Prunus laurocerasus ‘Herbergii' ruiken heerlijk. Wat later in het jaar is het mogelijk dat er nogmaals bloemen ontwikkelen. Als augustus aanbreekt zullen er zwarte vruchten van ongeveer een centimeter aan de plant groeien. Deze vruchten zijn giftig.

Het onderhoud van de Prunus lauroceracus ‘Herbergii’

De Prunus laurocerasus ‘Herbergii' is niet erg kritisch wat betreft de grondsoort. Het is voldoende om een normale goed verbeterde tuingrond te hebben. Er is over het algemeen niet veel snoei nodig. Mocht je toch willen snoeien om de vorm van de plant te behouden, dan kun je dat het beste na de bloeiperiodedoen. Door de snelle groei van de Prunus laurocerasus ‘Herbergii' kan deze struik al heel snel de juiste grootte bereiken. Het kan ook zijn dat de plant snel te groot wordt. Door regelmatig flink te snoeien, houd je de Prunus laurocerasus ‘Herbergii' binnen de perken. Het snoeien van de Prunus laurocerasus ‘Herbergii' moet je aanpassen aan de twee groeiperioden. Wanneer je de Prunus laurocerasus ‘Herbergii' flink wilt terugsnoeien dan kun je dat het beste in maart doen. Wanneer er na de vorst schade is opgetreden kan de Prunus laurocerasus ‘Herbergii' tot op het oude hout teruggesnoeit worden. De plant groeit binnen enkele jaren weer terug. Wanneer je een haag hebt gemaakt van de Prunus laurocerasus ‘Herbergii' kun je deze in vorm houden door te snoeien in juni na de eerste groeiperiode en in september na de tweede groeiperiode.

Beoordelingen (0)

BeoordeelNote: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed

Bekijk ook...