Tips voor de verzorging van uw laurieren

Laurier zijn natuurproducten en deze hebben dan ook goede verzorging nodig. Een laurier moet een aanwinst zijn voor uw tuin en tevens de nodige privacy bieden. Om de laurier mooi te houden zijn er een aantal tips die u daarbij kunnen helpen.

Verfijnd zoeken

Het onderhoud van de laurieren

Laurieren zijn redelijk gemakkelijke planten. Het verzorgen van de laurieren vraagt niet al te veel inspanning. De plant groeit snel en breed en daarom is het snoeien van de laurier wel noodzakelijk. Dit kan het hele jaar door, alleen niet bij temperaturen onder nul. Meestal wordt de laurierhaag in het voorjaar gesnoeid, maar dan komt er geen bloesem aan de haag. Een Prunus lusitanica Angustifolia (Portugese laurier) is bijvoorbeeld ook geschikt voor vormsnoei. Deze plant kunt u in mooie strakke vormen knippen, wat een bijzonder effect geeft.

De beste tijd voor het snoeien van een laurierhaag

Hagen kunt u in vorm houden door te snoeien in juni, na de eerste groeiperiode en in september, na de tweede groeiperiode. De grond onder de laurieren kunt u in het voorjaar bemesten met DCM Meststof voor Hagen.