De laurier zelf planten

Zelf planten van laurieren
Wilt u zelf uw laurieren planten? Dat is een eenvoudige klus. Er zijn een aantal tips die u kunnen helpen bij het planten van laurieren. Met de hieronder aangegeven aanwijzingen realiseert u een mooie en volle laurierhaag.

De voorbereiding voor het planten van laurieren

Er zijn een aantal zaken waar u aan moet denken voor u kunt beginnen met het planten van laurieren. Wanneer u een haag wilt creëren kunt u het beste 2 paaltjes in de grond steken met daar tussen een touw zodat er een rechte lijn ontstaat. Nu kunt u langs het touw een sleuf graven die ongeveer 10 to 15 centimeter breder is dan de kluit. U kunt het beste de grond nog even bemesten voor u de laurieren in de grond gaat planten.

Het planten van de laurieren

U kunt nu beginnen met het planten van de laurieren. De laurieren kunnen in de gegraven sleuf worden gezet en houdt er rekening mee dat er 2 tot 3 planten per meter nodig zijn om een dichte haag te creëren. De planten moeten niet te dicht op elkaar, maar ook zeker niet te ver van elkaar geplant worden. Als de laurieren eenmaal in de sleuf staan kunt u de uitgegraven aarde weer terug scheppen in de sleuf en daarna de grond goed aanduwen. Op deze manier maken de wortels van de planten goed contact met de aarde.

De zorg voor de laurier na het planten

Als het planten is geslaagd en de laurieren zitten netjes naast elkaar in de grond, dan is het belangrijk dat ze ook goed gaan groeien. U kunt de natuur een beetje helpen door de laurieren regelmatig water te geven. Dit mag, zeker na het planten, wel 2 of 3 keer per week. Snoeien hoeft pas als de laurier een flink stuk zijn gegroeid. Wanneer de laurieren verder zijn gegroeid dan de hoogte die u wenst kan er gesnoeid worden.

Er zijn geen producten in deze categorie.