Aankoopadvies Laurier

Binnen ons bedrijf geldt de vuistregel dat er voor 01 oktober en na 30 april geen laurier uit de grond gaat. Waarom niet? Een laurier heeft zijn grootste groeispurt in Augustus tijdens de tweede groeiperiode. In de maand september kan de temperatuur nog dikwijls boven de 20 graden uitkomen en heeft de laurier dus net zijn grootste groeispurt gehad. Daar komt bij dat wij al onze laurier begin september ondersnijden.

Ondersnijden van Laurier

Wij ondersnijden alle laurieren in de eerste week van september. Ondersnijden betekent het snoeien van de wortels, zodat een compact wortelstelsel (=sterke kluit) ontstaat. Hierna blijven ze gewoon staan en gaan ze nieuwe haarwortels vormen. Door deze nieuwe haarwortels, is de laurier goed te verplanten en voorzien van een sterke compacte kluit.

Wees geduldig met uw aankoop het is uw geld

Geduld is een schone zaak en dit geldt natuurlijk ook voor natuurproducten zoals haagplanten. Wij staan garant voor kwaliteit. Niet alleen als de laurier bij ons op het land staat maar ook als de laurier bij u in de tuin staat. Wij beseffen ons dat we hierdoor omzet mislopen ten opzichte van laurier leveranciers die al wel voor 01 oktober leveren. Wij vinden het echter erg onverstandig om al zo snel na de meest kwetsbare periode (vlak na de grootste groeispurt) te gaan leveren. Vanaf 01 oktober zijn onze laurier eenvoudig online te bestellen en zeer snel leverbaar.

Ga voor kwaliteit want vaak is goedkoop duurkoop

U koopt een laurierhaag niet voor 1 jaar maar voor vele jaren. Leveranciers die al laurier verkopen in september of nog in mei kunnen deze vaak goedkoper aanbieden. Ze hebben immers 2 extra verkoopmaanden per seizoen dus kunnen hierdoor meer omzet genereren. U heeft er helemaal niks aan om te vroeg of te laat in het seizoen (september of mei) laurier te kopen als hiervan vervolgens een gedeelte niet aanslaat. Dit brengt allemaal onnodig extra werk met zich mee en extra kosten. Het is negatieve energie want u verheugt zich op een mooie dichte en groene laurierhaag en dan staan er ineens een paar bruine laurieren tussen. Dit ziet er lelijk uit en met het te vroeg of te laat in het seizoen aankopen/aanplanten van laurier wordt dit risico aanzienlijk vergroot.

Heeft u vragen neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Er zijn geen producten in deze categorie.